Tyttöjen itsetyydytysohje

On tärkeää tuntea oma vartalonsa. Tässä sinulle ohjeet, miten voit tutustua itseesi:

 1. Huolehdi siitä, että olet yksin, eikä kukaan voi häiritä sinua. Ota puhelin irti seinästä.
 2. Riisu itsesi alasti. Katsele itseäsi kokovartalopeilistä. Huomioi vartalosi hyvät puolet. Katsele itseäsi eri kulmista. Älä unohda selkää.
 3. Istu mukavasti. Tarkastele sukuelimiäsi peilin avulla. Tarvitset kunnon valaistuksen tätä varten.

  Kaikkien naisten sukuelimien ulkonäkö eroaa toisistaan hiukan. Uloimpana näet isot häpyhuulet. Ne peittävät emättimen aukon, pienet häpyhuulet sekä klitoriksen. Pienet häpyhuulet sijaitsevat isojen häpyhuulten suojassa. Pienet häpyhuulet ovat kaksi ihopoimua, jotka kulkevat emättimen aukon kummallakin puolella. Ne yhtyvät häpykielen kohdalla muodostaen ihopoimun (esinahan) häpykielen päälle. Pienissä häpyhuulissa on runsaasti hermopäätteitä, ja näin ne ovat erittäin herkät sukupuoliselle kiihotukselle. Klitoris sijaitsee siis siinä, missä pienent häpyhuulet kohtaavat. Se on kokonaisuudessaan noin 2 - 5 senttiä pitkä. Siinä on, kuten siittimessäkin, varsi ja pää. Pää on noin 1 sentin korkuinen ja se on havaittavissa, jos vedät esinahan klitoriksen päältä ylöspäin. Klitoriksen pää on punertava "nappi". Emättimen aukon yläpuolelta löydät virtsaputjen aukon. Emättimen suu ja ensimmäinen kolmasosa ovat seksuaalisesti herkkiä.

  Löydettyäsi peilin avulla sukuelimesi voit jatkaa niihin tutustumista käsin. Tee se vasta, kun olet tottunut katselemaan itseäsi. Voit siis peilata itseäsi muutamia kertoja, ennenkuin siirryt seuraaviin harjoituksiin.

Tässä ohjeet, miten voit hyväillä itseäsi. Pyrkimyksenä ovat miellyttävät tuntemukset ja aistimukset:

 1. Varaa itsellesi aikaa ja rauhallinen paikka. Voit käyttää esim. vauvaöljyä kosketellesasi itseäsi, jotta välttyisit ärsyttämästä ihoa. Tee harjoituksi 10 - 20 minuuttia, niin usein kuin haluat.
 2. Hyväile isoja ja pieniä häpyhuulia ja niitä ympäröivää aluetta. Kokeile erilaisella voimalla tehtäviä painalluksia.
 3. Tutustu klitorikseen; varteen, päähän ja ihopoimuun, joka peittää klitoriksen. Kosketa klitorista ensin hellävaroen, sitten vähän lujempaa. Klitoriksen pää on erittäin herkkä, joten saattaa tuntua miellyttävämmältä hyväillä klitoriksen sivuja.
 4. Aseta etu- ja keskisormi klitoriksen kummallekin puolelle. Tee pysty- tai vaakasuoraan tapahtuvia liikkeitä sormilla. Paina tämän jälkeen sormillasi koko klitoriksen aluetta ja tee kädelläsi pyöriviä liikkeitä.
 5. Jos edellämainitut liikkeet eivät kiihota sinua, sivele klitorista nopein, edestakaisin liikkein. Voit myös "tärisyttää" sormiasi klitoriksen kohdalla.

Tee edellä kuvattuja harjoituksia muutaman viikon ajan. Sen jälkeen voit siirtyä varsinaiseen itsetyydytykseen. Itsetyydytys on helpoin tapa oppia tuntemaan omat herkät alueensa. Opittuasi tyydyttämään itsesi voit myös näyttää kumppanillesi, mistä pidät. Itsetyydytystapoja on lukemattomia. Tässä yksi esimerkki.

 1. Käytä edelleen öljyä apuna. Hyväile varovasti isoja häpyhuulia. Siirry pikkuhiljaa häpykielen hyväilyyn.
 2. Vedä klitorista peittävä esinahka taakse niin että klitoris tulee näkyviin. Voit painella klitoriksen vartta kohtalaisen lujaa. Sen sijaan klitoriksen päätä painele hellävaraisesti.
 3. Klitoriksen pää herkistyy kiihottuneisuuden kasvaessa. Kosketus saattaa tuntua jopa vastenmieliseltä. Siinä tapauksesa voit keskittyä hyväilemään klitoriksen vartta tai hyväillä klitorista niin, että esinahka on päällä. Yritä pitää sama hyväilytyyli ja -tahti yllä koko ajan. Nyt voit mahdollisesti tuntea kuuman aallon sukuelimiesi alueella. Orgasmi on lähellä. Jatka hyväilyjä. Orgasmin tultua (emätin supistelee) jatka hyväilyjä, kunnes supistelut ovat ohi. Korostan, että tässä on vain eräät ohjeet siitä, miten voi saavuttaa orgasmin. Jokainen voi tietysti vapaasti mielikuvitustaan käyttäen harjoittaa itsetyydytystä haluamallaan tavalla.